Com ajudar als nostres fills quan la quarentena es fa llarga

Ana Belén Recatalá Ibáñez i Alicia Vicente Morcillo
 Gabinet Psicopedagògic
  a.recatala@colavem.com

Recatalá, Ana Belén 2

Aquesta situació s’allarga i a mes el que estem vivint ens genera incertesa, sobre tot als més menuts de la casa, que potser no entenen que està passant ni per quins motius no poden anar a l’escola com tots els dies, eixir a jugar, veure els seus amics i els iaios, etc.

Ho podem explicar moltes vegades però ells també escolten les noticies i la seva manera d’entendre aquesta situació va canviant a mesura que passa el temps. Necessiten entendre i readaptar-se a la situació.

Aparentment els xiquets s’adapten be a les situacions però aquesta experiència forma part de la seva historia de vida i també va a influir en la formació de la seva personalitat.

Per aquest motiu és important ajudar-los a vèncer les pors i evitar idees irracionals.

La millor manera de satisfer la curiositat dels xiquets és resoldre els dubtes que tinguen sobre el coronavirus. Per a això, hem d’ajustar la informació que els transmeten tant als canvis que van esdevenint-se cada dia com al nivell evolutiu dels xiquets. En l’Etapa Infantil i Primària, les idees i els conceptes abstractes requereixen una adaptació a termes més senzills per facilitar la comprensió i assimilació de la nova informació (Fernando Chacón, Colegio Oficial de la Psicología de Madrid).

És important doncs fer-los entendre la situació i la importància de quedar-se a casa i d’adoptar mesures d’higiene.

Per això, us deixem ací un conte que pot servir per explicar, el més senzill possible, què és un virus i gestionar les seues emocions. Us recomanem llegir-ho en família i fer totes les activitats que es proposen. Gaudiu-lo!

A més a més, ja sabem que la higiene ara és molt important, per això sempre ens hem de llavar les mans en sabó molt bé. Per a què els xiquets vegen com d’important és açò, us deixem un vídeo d’un experiment que mostra visualment l’efecte que el sabó té sobre les bactèries. Podeu fer-lo a casa amb ells i que ho experimenten de primera mà!

Leave Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.