AVE MARIA GASTRONÒMICA
Ave María Gastronómica · Ave Maria Gastronomic
Ave Maria Gastronòmica és un concurs creat per l’etapa del Cicle Formatiu de Grau Bàsic de Cuina i Restauració.
El seu objectiu és el de fomentar la creativitat i motivació dels nostres alumnes.
El proper 20 de maig de 2025 se celebrarà la seua quarta edició en les nostres instal·lacions, i com a novetat esperem comptar amb la participació d’altres centres que impartisquen este mateix Cicle Formatiu.
Per a este concurs es compta amb un jurat format per reconeguts professionals del sector i per a esta edició la matèria primera principal sobre la qual la que hauran d’estar basades totes les elaboracions és el “figatell”.
Com en edicions anteriors l’organització del concurs té com a objectius fomentar la dieta mediterrània, així com impulsar la creativitat i alimentació saludable.
Les bases del concurs per a poder participar es poden trobar ací.
- 30 d’abril de 2025, últim dia per a presentar les fitxes tècniques d’elaboració juntament amb *escandallo i fitxa d’inscripció.
- 7 de maig de 2025, publicació de finalistes segons criteri del nostre jurat.
- 20 de maig de 2025, final IV Edició Concurs.
Si vols participar escriu un correu a:
PREMIS
1r. Premi
Trofeu, lot d’olis, curs de formació al “C.E. Albanta”, joc de ganivets, invitació a l’establiment del “Grup Gastroadictos”.
2n. Premi
Trofeu, lot d’olis, curs de formació al “C.E. Albanta”, invitació a l’establiment del “Grup Gastroadictos”.
3r. Premi
Trofeu i lot d’olis.
“Així mateix, la tapa o pinxo guanyador s’ofertarà a l’establiment “El Percaler” de la ciutat de València”
JURAT
José Manuel Miguel
Únic espanyol que ha aconseguit dues Estreles Michelin a França.
Des de 2017 José Manuel Miguel està al capdavant dels restaurants Beat i Komfort de l’hotel gastronòmic The Cookbook en la localitat alacantina de Calp.
Ex-alumne del Col·legi Ave Maria de Penya-roja.
Raquel Vañó Verdú
Propietaria de la Carniceria El Gourmet des de 2010.
Premi a la innovació 2023 (elaborats càrnics artesans) per Cedecarne
Membre de la Selecció Espanyola de Carnicers 2023 / 2024.
Finalista al premi al millor elaborat artesà 2025 per Educarne.
A l’actualitat Presidenta del Gremi de carnicers i xarcuters de València.
Carla Centelles Trilles
Va estudiar periodisme.
Ha treballat al costat de Ferran Adrià en El Bulli Foundation.
Col·laboradora amb la Guia Hedonista, va fundar Terrenae, un projecte que fomenta la cultura gastronòmica i l’aliment de proximitat a Castelló, la qual cosa li va valdre per a alçar-se com una de les 100 Joves Talents per la universitat gastronòmica Basque Culinary Center.
Víctor Rodrigo Alors
Va realitzar els seus estudis a l’Escola d’Hostaleria de Castelló.
En 2005 i amb només 23 anys, va decidir obrir Samsha, projecte que ha anat evolucionant al llarg d’estos anys.
Molt interessat en la tecnificació, usa tècniques pròpies i la fusió de tot el món en la creació dels seus plats.
Plats com la, ‘Representació del boletus’, van fer que s’alçara amb el títol de Cuiner de l’Any 2012.
En 2023, la Guia Repsol reconeix la gran faena, l’evolució i la trajectòria, atorgant 1 Sol Repsol a este concepte únic i innovador en el món de l’alta gastronomia.
Aroa López Cruz
Mà dreta de Víctor Rodrigo i encarregada de la coordinació de tot l’equip que conforma Samsha.
Perfeccionista i organitzada i peça del puzle que en encaixa amb Víctor i amb la filosofia de Samsha.
Amparo Mora Alcacer
Cap d’estudis de Educació Secundària i Cicles Formatius del Col·legi Ave Maria de Penya-roja.
PATROCINADORS
