Certificació ISO 22000 a la gestió de la Seguretat Alimentària.

El Col·legi Ave Maria de Penya-Roja, gestionat per Servàlia (Serveis i Projectes de Catering, SL), empresa valenciana dedicada fonamentalment a la restauració col·lectiva, ha rebut de la mà de Bureau Veritas la Certificació ISO 22000 a la gestió de la Seguretat Alimentària, acreditades per ENAC.

El Col·legi Ave Maria de Penya-Roja és el tercer centre concertat de la Comunitat Valenciana que rep aquesta certificació. Aquest centre presta el servei de menjador escolar implicant una custòdia meticulosa respecte a la qualitat del producte adquirit, manipulació, elaboració, control i servei.

L’ISO 22000 certifica que l’empresa que l’obté ofereix la garantia d’una gestió eficaç en la seguretat alimentària de tots els seus processos productius i plats preparats. Servàlia és un referent tant per al sector alimentació com per a les empreses de la Comunitat Valenciana.

Hem parlat amb Ana Mª García Boix, del departament de Qualitat de Servàlia i ens confirma que: “La certificació, no només millora la imatge pública de l’empresa i acredita els seus compromisos amb la millora contínua, també ofereix al client una garantia superior i certa en incrementar objectivament la seguretat del servei prestat al seu centre. Suposa un enriquiment professional per als col·laboradors i implanta una metodologia de treball en els nostres centres clients “.

Els objectius d’aquesta certificació són:

  1. Assegurar la protecció del consumidor i enfortir la seva confiança.
  2. Reforçar la seguretat alimentària. Controlar tots els processos que puguin intervenir en el procés de l’elaboració dels menús a fi d’assegurar la innocuïtat alimentària (menús lliures de patògens, al·lèrgens, perills físics, químics …)

Els beneficis:

  • Proporciona confiança als consumidors.
  • Facilita el compliment de la legislació d’aplicació:

o Reglament 852/2004 “Higiene dels productes alimentaris” (APPCC)

o Reglament 178/2002 “Traçabilitat i Seguretat Alimentària”

  • Integra els principis de l’APPCC en un sistema de gestió de l’organització compatible amb el model ISO 9001.
  • Es basa en el cicle de millora contínua PDCA (Planificar, Fer, Comprovar, Actuar).
  • Proporciona una comunicació organitzada i eficaç, amb totes les parts interessades o autoritats sanitàries

o Consumidors.

o Clients.

o Proveïdors i socis comercials.

  • Control més eficient i dinàmic dels riscos per a la seguretat alimentària.

Amb aquesta certificació el Col·legi Ave Maria de Penya-roja, i en especial els usuaris del seu servei de cuina i menjador, estem d’enhorabona.

ISO 22000

Leave Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.