Certificació ISO 22000 a la gestió de la Seguretat Alimentària.

El Col·legi Ave Maria de Penya-Roja, gestionat per Servàlia (Serveis i Projectes de Catering, SL), empresa valenciana dedicada fonamentalment a la restauració col·lectiva, ha rebut de la mà de Bureau Veritas la Certificació ISO 22000 a la gestió de la Seguretat Alimentària, acreditades per ENAC.

El Col·legi Ave Maria de Penya-Roja és el tercer centre concertat de la Comunitat Valenciana que rep aquesta certificació. Aquest centre presta el servei de menjador escolar implicant una custòdia meticulosa respecte a la qualitat del producte adquirit, manipulació, elaboració, control i servei.

L’ISO 22000 certifica que l’empresa que l’obté ofereix la garantia d’una gestió eficaç en la seguretat alimentària de tots els seus processos productius i plats preparats. Servàlia és un referent tant per al sector alimentació com per a les empreses de la Comunitat Valenciana.

Hem parlat amb Ana Mª García Boix, del departament de Qualitat de Servàlia i ens confirma que: “La certificació, no només millora la imatge pública de l’empresa i acredita els seus compromisos amb la millora contínua, també ofereix al client una garantia superior i certa en incrementar objectivament la seguretat del servei prestat al seu centre. Suposa un enriquiment professional per als col·laboradors i implanta una metodologia de treball en els nostres centres clients “.

Els objectius d’aquesta certificació són:

  1. Assegurar la protecció del consumidor i enfortir la seva confiança.
  2. Reforçar la seguretat alimentària. Controlar tots els processos que puguin intervenir en el procés de l’elaboració dels menús a fi d’assegurar la innocuïtat alimentària (menús lliures de patògens, al·lèrgens, perills físics, químics …)

Els beneficis:

  • Proporciona confiança als consumidors.
  • Facilita el compliment de la legislació d’aplicació:

o Reglament 852/2004 “Higiene dels productes alimentaris” (APPCC)

o Reglament 178/2002 “Traçabilitat i Seguretat Alimentària”

  • Integra els principis de l’APPCC en un sistema de gestió de l’organització compatible amb el model ISO 9001.
  • Es basa en el cicle de millora contínua PDCA (Planificar, Fer, Comprovar, Actuar).
  • Proporciona una comunicació organitzada i eficaç, amb totes les parts interessades o autoritats sanitàries

o Consumidors.

o Clients.

o Proveïdors i socis comercials.

  • Control més eficient i dinàmic dels riscos per a la seguretat alimentària.

Amb aquesta certificació el Col·legi Ave Maria de Penya-roja, i en especial els usuaris del seu servei de cuina i menjador, estem d’enhorabona.

ISO 22000

Leave Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *