Celebració Dimecres de Cendra

Hui és Dimecres de Cendra, i tots, alumnes i professors, ens hem traslladat a la Parròquia de Sant Joan de la Ribera a participar en la celebració que ens indica que comença la Quaresma. Allí, acollits per D. José Ricardo, hem fet nostra aquesta data tan important per a tots els cristians que és el temps de preparació a la Pasqua.

En els primers temps de l’Església, es va realitzar una breu preparació a la celebració de la Resurrecció del Senyor. A l’inici del S.III s’amplia la preparació a una setmana i es dedica a l’oració, el dejuni i la reflexió cristiana; així s’origina el que hui cridem Setmana Santa.

A finals del S. III s’amplia aquest temps de preparació a tres setmanes. Aquesta decisió es va prendre per a preparar els catecúmens a rebre el baptisme i perquè els pecadors pogueren penedir-se, fer penitència i així reconciliar-se amb Déu.

En l’actualitat la Quaresma dura quaranta dies i la seua finalitat continua sent la preparació a la Pasqua.

En la imposició de la cendra, se’ns indica amb la frase:”convertix-te i creu en l’Evangeli’: les dos actituds fonamentals a desenvolupar com a cristians i la vivència dels valors evangèlics. Tot un programa.

[showtime]

Leave Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *